28η Οκτωβρίου:Ημέρα κατά της βλαστήμιας

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

28η Οκτωβρίου:Ημέρα κατά της βλαστήμιας


Την 28η Οκτωβρίου 1940 ο Ελληνικός Λαός από άκρου έως άκρου της Ελλάδος ξύπνησε με ένα και μόνο αποκλειστικό σκοπό: να αντισταθεί στην βαρβαρότητα. Είχε προηγηθεί η προκλητική ενέργεια της Ιταλία κατά της Ελλάδος με τον εμβολισμό του πλοίου «Έλλη»,  που μετέφερε προσκυνητές στην Παναγία της Τήνου. Η άμυνα έτσι κατά των Ιταλών είχε  και τα στοιχεία μιάς άμυνας ενάντια στη προσβολή του θρησκευτικού συναισθήματος των Ελλήνων. Ο πόλεμος ήταν πόλεμος για την τιμή της Παναγίας και είχε την βοήθεια της Παναγίας.
 Το πλέον εντυπωσιακό γεγονός της πρώτης ημέρας του πολέμου, όπως το διηγούνται όσοι το έζησαν, ήταν η απόλυτη σοβαρότητα και αυτοσυγκράτηση του λαού και η παντελής έλλειψη βλαστήμιας. Ο πόλεμος ως ιερή υποχρέωση τους ανάγκασε όλους να στραφούν με απόλυτη πίστη στον μόνο που μπορούσε να σώσει από τον άμεσο κίνδυνο, τον Παντοδύναμο Θεό. Έμπρακτη μετάνοια ήταν η πλήρης εξαφάνιση της επάρατης συνήθειας της βλαστήμιας. Το αποτέλεσμα υπήρξε εντυπωσιακό. Η ιταλική Αυτοκρατορία άρχισε να κλονίζεται από τον μικρό αυτό λαό.
  Σήμερα δεν έχει καμμία έννοια να γιορτάζουμε την νίκη μας κατά των Ιταλών μια και είμαστε πλέον σύμμαχοι και, ενίοτε, πλέον από σύμμαχοι, αφού σηκώνουμε από κοινού τα ιδιαίτερα οικονομικά προβλήματα του Ευρωπαϊκού Νότου. Η ανάμνηση της νίκης του ’40 δεν μπορεί πάλι να γιορτάζεται σήμερα σαν νίκη κατά του Φασισμού γιατί αυτός που είπε τότε το ΟΧΙ γιά λογαριασμό της Ελλάδος, δηλαδή ο Ι. Μεταξάς, δεν ήταν, όπως γνωρίζουμε, ο φανατικότερος δημοκράτης, με την τρέχουσα έννοια του όρου.
 Είναι όμως πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε και επίσης σημαντικότερο το να θυμόμαστε και να διδάσκουμε τα παιδιά μας ότι μια μέρα μετάνοιας και επιστροφής στο Χριστό μπορεί να κάνει την Ελλάδα πανίσχυρη και φοβερή σε κάθε τύραννο. Μια μέρα χωρίς βλαστήμια μπορεί να συντρίψει μνημόνια, οικονομική ύφεση, τρόικες, θεσμούς και κάθε εθνική υποτέλεια. Μια μέρα χωρίς βλαστήμια μπορεί να γίνει η αφετηρία για το ανέβασμα, για μια πραγματική εθνική υπερηφάνεια, για μια αναστροφή της απειλούμενης καταστροφής. Τότε θα γίνει αυτό που τόσο ωραία περιγράφει στο τραγούδι της Ρωμηοσύνης ο εθνικός μας ποιητής Κωστής Παλαμάς:
«τότε θα αισθανθείς να σου φυτρώνουν δυό φτερά, ώ χαρά!
Τα φτερά τα πρωτινά σου τα μεγάλα.»
Γιαυτό οι σατανολάτρες οικονομικοί μας κατακτητές επιβάλλουν στην Ελληνική Κυβέρνηση να θεσμοθετήσει τώρα την αποποινικοποίηση της βλαστήμιας . Της βλαστήμιας που στρέφεται αποκλειστικά και μόνον κατά  της Ορθόδοξης Πίστης. Κάτι ξέρουν αυτοί και  φοβούνται…
 Η 28η Οκτωβρίου πρέπει  να καθιερωθεί και να είναι ημέρα κατά της βλαστήμιας.