Συνθήκη της Λωζάνης και παλληκαριές

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Συνθήκη της Λωζάνης και παλληκαριές


Η αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης από τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας και στη συνέχεια από πρωτοκλασάτα στελέχη του κυβερνώντος την Τουρκία κόμματος, έχουν βάλει σε μεγάλο μπελά την Ελληνική Κυβέρνηση. Ακόμη και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, που σήμερα από την Λήμνο ξεσπάθωσε λέγοντας ότι αυτή η αμφισβήτηση ΘΑ λάβει απάντηση. Αυτή όμως η δήλωση δημιουργεί το εύλογο ερώτημα: Γιατί μετά από τόσες μέρες δεν έχει δοθεί απάντηση και είμαστε ακόμη στο « ΘΑ»; Η αλήθεια είναι  ότι δόθηκαν από Ελληνικής πλευράς πολλές απαντήσεις αλλά δυστυχώς όλες ανεπιτυχείς και ακόμη ψάχνει η Ελληνική Κυβέρνηση την σύμφωνη με το Διεθνές Δίκαιο σωστή απάντηση.
 Αρχικά η απάντηση ήταν οι λεονταρισμοί, χωρίς επιχειρήματα, του Υπουργού Άμυνας. Στη συνέχεια εφευρέθηκε η φόρμουλα ότι η αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης δεν είναι μόνον αμφισβήτηση των συνόρων της Ελλάδος είναι αμφισβήτηση και των Ευρωπαϊκών συνόρων. Όσο όμως βλέπει τους Ευρωπαίους ασυγκίνητους και αποστασιοποιημένους αναζητούνται άλλα επιχειρήματα.  Δυστυχώς όμως η μακροχρόνια λανθασμένη εξωτερική πολιτική έχει προ πολλού αποκλείσει κάθε σοβαρό επιχείρημα. Συγκεκριμένα:
 Η Τουρκία θεωρείται διάδοχος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και τα εδάφη που κατέχει (και πολλά ακόμη) μπορεί να τα διεκδικήσει άσχετα από Διεθνείς Συνθήκες. Όμως για την Ελλάδα δεν ισχύει αυτό γιατί η Ελλάδα είναι Κράτος βάσει Διεθνών Συνθηκών και δεν προϋπήρχε ούτε διαδέχθηκε άλλο Κράτος. Ο ισχυρισμός που λέμε μεταξύ μας ότι είναι αναβίωση της Αρχαίας Ελλάδας δεν γίνεται δεκτός βάσει του Διεθνούς Δικαίου γιατί η αρχαία Ελλάδα «πέθανε» πριν 20 και πλέον αιώνες. Την Ύστερη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, το λεγόμενο Βυζάντιο, δεν το αναγνωρίζει το Ελληνικό Κράτος ως πρόγονό του, ούτε θεωρείται συνέχεια αυτού. Αντίθετα ο δάσκαλος του Νεοελληνικού Έθνους κ. Κοραής και η περί αυτόν Ελληνική Νομαρχία Ανωνύμου του Έλληνος θεωρούν και τους Μακεδόνες και τους «Βυζαντινούς» κατακτητές των Ελλήνων. Ο όρος «ρωμηός» θεωρείται γιαυτούς ντροπή. Έτσι κατά μία παρανοϊκή λογική το Νεοελληνικό Κράτος γνωρίζει τον παππού του χωρίς να γνωρίζει τον πατέρα του!!! Αυτή την ιδεολογία ακολουθεί το Ελληνικό Κράτος με συνέπεια μέχρι σήμερα και αυτή η άποψη έχει περάσει σε όλους τους διπλωματικούς φακέλους των διαφόρων Κρατών της Οικουμένης.
 Αν τώρα η Συνθήκη της Λωζάνης δεν ισχύει τότε η Ελλάδα δεν έχει σύνορα με την Τουρκία. Ο λόγος που η Συνθήκη της Λωζάνης μπορεί να μην ισχύει είναι ο στρατιωτικός εξοπλισμός των νησιών του Αιγαίου που βάσει της συνθήκης αυτής απαγορεύεται ρητά. Βέβαια οι Ελληνικές Κυβερνήσεις γιά πολλές δεκαετίες με πολλή νηφαλιότητα εξόπλιζαν τα νησιά χωρίς αυτό να γίνεται αντιληπτό. Οι εκεί υπηρετούντες στρατιώτες παρουσιάζοντο ως αστυνομικοί. Αυτά μέχρι εποχής Ανδρέα Παπανδρέου. Τότε για πρώτη φορά άκουσε η Διεθνής Κοινότητα διά στόματος του Έλληνα Πρωθυπουργό την ομολογία ότι έχουμε εξοπλίσει τα νησιά του Αιγαίου κατά παράβαση των Συνθηκών. Αυτή μάλιστα , η τόσο «προδοτική» δήλωση, παρουσιάστηκε τότε στο εσωτερικό σαν «παλληκαριά».
Λοιπόν τώρα ήρθε η ώρα να θερίσουμε θύελλες αφού σπείραμε ανέμους. Αν θέλουμε αυτή την ώρα να ακολουθήσουμε μια ρωμαλέα εθνική πολιτική μία λύση υπάρχει: Να διακηρύξει η Ελληνική Βουλή ότι μετά την κατάργηση από την συνθήκη της Λωζάνης του Οικουμενικού Πατριαρχείου ως Εθναρχίας (του ρουμ-μιλιέτ, δηλαδή) το Ελληνικό Κράτος αποτελεί την συνέχεια του ρουμ-μιλιετ, του «ρωμαίικου Γένους», αυτού που ονομάζεται διεθνώς «Βυζάντιο». Μέσω αυτού αποτελούμε και συνέχεια του αρχαίου κόσμου. Τότε όχι μόνον το Αιγαίο μας ανήκει αλλά και πολύ πέραν αυτού . Τότε θα είμαστε Έθνος που προϋπήρχε και η αμφισβήτηση από την Τουρκία της Συνθήκης της Λωζάνης θα σημαίνει αυτόματα και την αμφισβήτηση των δικών της συνόρων από την Ελλάδα. Ποιος έχει τα «κότσια» να το κάνει…;