Χριστός Ανέστη

Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Χριστός Ανέστη

   Ο Χριστός αληθινά αναστήθηκε και αυτό το διακηρύττουν οι αιώνες που ακολούθησαν. Εκατομμύρια μάρτυρες . Ένας αριθμός που δεν έκλεισε ούτε θα κλείσει μέχρι την Συντέλεια.
  Η Ανάσταση του Χριστού έγινε κρυφά, στους δικούς Του. Δεν πήγε στους Γραμματείς και τους Φαρισαίους να τους κατατροπώσει με την θεϊκή Παρουσία Του. Τους έδωσε ακόμη  περιθώριο ώστε να μπορούν να απιστούν, να βεβαιώνονται στην κακία τους, να δωροδοκούν, να διαδίδουν ψέματα… Ελεύθεροι.
   Δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς. Αυτός που επέτρεψε μέσα στο Παράδεισο στην Εύα να αμαρτήσει (και δεν της έκοψε το χέρι) δεν μπορούσε να διαψεύσει τον εαυτό Του και να γίνει καταπιεστικός, τύραννος, αφέντης. Δεν μπορούσε να αρνηθεί το λόγο Του «όστις θέλει οπίσω μου ελθείν…». Αγάπη από ανάγκη δεν υπάρχει παρά μόνον στα ζώα. Η αγάπη στον άνθρωπο προϋποθέτει δυνατότητα επιλογής.


  Σήμερα συστήματα όπως ο Παπισμός και το φανατικό Ισλάμ είναι μακριά από τον Αληθινό Θεό. Ο Πάπας με τους πακτωλούς των χρημάτων και την «αβάντα» των ΜΜΕ πιέζει την Ανθρωπότητα να τον αποδεχθεί σαν παγκόσμιο θρησκευτικό ηγέτη. Το ίδιο και το φανατικό Ισλάμ απαιτεί υποταγή στην εικόνα του Θεού που έχουν μορφοποιήσει άνθρωποι με πάθη. Γιαυτό βγάζουν νόμους και επιβάλουν αναγκαστικές συμπεριφορές που εκφράζουν δήθεν συμμόρφωση με το θείο θέλημα. Αλλά και ο Ρώσικος Χριστιανισμός τείνει να αποδεχθεί πολλά από αυτά τα νόθα και αιρετικά στοιχεία  στην προσπάθεια του να επιβάλει το εθνικιστικό του μοντέλο.
   Εμείς οι Έλληνες, το υπόλειμμα των Ρωμηών της Οικουμένης, πρεσαρισμένοι από ψευτομνημόνια και ψευτοϊστορίες που στηρίζονται με το νόμο και τον αστυφύλακα συνεχίζουμε να πιστεύουμε ελεύθερα σε Χριστό Σταυρωθέντα και Αναστάντα. Οι φρικιαστικές απειλές με υπερμνημόνια και άλλα …δαιμόνια μας αφήνουν ανέγγιχτους. Ξέρουμε το διωγμό της πίστης που ετοιμάζουν. Μας έχουν προειδοποιήσει με λεπτομέρειες τα Ιερά Κείμενα της Αγίας Γραφής και οι άγιοί μας, που οι λόγοι τους είναι το καθημερινό μας εντρύφημα .
  Δεν έχουμε καμιά αμφιβολία ότι τέλος του Κόσμου σηματοδοτείται από τον Σταυρό και την Ανάσταση. Ο Σταυρωθείς και Αναστάς είναι ο Παγκόσμιος και τελικός νικητής. Σαυτόν θα υποταχθούν τα πάντα.Τότε όλα τα ψέματα θα καταρρεύσουν, θα λιώσουν όπως το χιόνι όταν βγει ο ήλιος.  Και της Βασιλείας Αυτού ουκ έσται τέλος.