Αύγουστος, ο μήνας της Θεοτόκου.

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Αύγουστος, ο μήνας της Θεοτόκου.


Η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Βέρμιο, που είναι θησαυρισμένη η θαυματουργός εικόνα της Παναγίας Σουμελά, η Δόξα της Ποντιακής  Ρωμηοσύνης, μας προσανατολίζει σε άλλες εποχές. Τότε που όλοι οι «χριστοφόροι λαοί» του ευσεβούς Ρωμαϊκού Γένους των Ορθοδόξων δεν είχαν άλλο ανώτερο ιδανικό από την λατρεία της Κυρίας Θεοτόκου και του μεγαλειώδους γεγονότος της Ενανθρωπίσεως του Θεού Λόγου, που «λειτουργούσε» Αυτή στην αγκαλιά Της. Σήμερα και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, παρόλη την παιδιόθεν ευσέβειά του, είναι φορέας ενός άλλου πνεύματος, ευρωπαϊκού, καρλομάγνιου, αντίχριστου. Υπογράφει ασυζητητί κάθε «υπό-νομο» που υπαγορεύει το Δυτικό Πολιτειακό και Πολιτιστικό(;) σύστημα, όπως π.χ. την επίσημη αναγνώριση της ασέλγειας μεταξύ αρρένων.
  Δίκαια λοιπόν ένας σοφός Κωνσταντινοπολίτης Κληρικός έλεγε ότι «αν ξεφλουδίσης όλη την Χριστιανική ρωμαίικη Αυτοκρατορία στο τέλος σαν πυρήνα θα βρείς μια εικόνα της Παναγίας ενώ αν ξεφλουδίσεις το Δυτικό Πολιτισμό θα μείνει στο τέλος ένα… προφυλακτικό». Αυτά είναι τα μέτρα των δύο Πολιτισμών.
 Βέβαια οι Πόντιοι δεν θα πάψουν πάντα, με το στόμα και τον «κεμετζέ» αλλά και με την αγέραστη ποντιακή ψυχή, να τραγουδούν και να διακηρύττουν «Η Ρωμανία αν πέρασε, η Ρωμανία αν επάρθεν, η Ρωμανία αν πέρασε ανθεί και φέρει και άλλα…»  . Και ο Κύπριος Εθνικός Ποιητής συμπληρώνει «Η Ρωμηοσύνη εφ φυλή συνότσερη του κόσμου… η Ρωμηοσύνη εν να χαθεί όντας ο Κόσμος λείψει».
  Μέσα στα ιστορικά και πολιτειακά πλαίσια που ζούμε σήμερα σαν νεοέλληνες, απομακρυσμένοι από τα ρωμαίικα ιδανικά, που έχουμε ανταλλάξει τη «Ρωμηά Παναγιά», όπως έλεγαν παλαιότερα στις Κυκλάδες, με την «φραγκοπαναγιά», την Μαντόνα , δεν μπορούμε να συλλάβουμε το έργο που επιτελεί ο Θεός στον Κόσμο. Ποιός όμως μπορεί να αποκλείσει ότι ο Παντοδύναμος μέσα από τις στάχτες της Παγκοσμιοποίησης θα αναδείξει Νέο Λαό που θα τιμά από καρδίας την Κυρία Θεοτόκο και θα τηρεί με ευλάβεια όλες τις σωτήριες εντολές που επί χιλιετία και πλέον στήριξαν την μεγάλη Χριστιανική Αυτοκρατορία της Νέας Ρώμης-Κωνσταντινούπολης, το σέμνωμα της Οικουμένης;