Οι τέως και το μέλλον

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Οι τέως και το μέλλον

Από τις πρόσφατες ειδήσεις μάθαμε ότι : Ο γιος του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Τατιάνα Μπλάτνικ, έδωσε το «παρών» στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο πρίγκιπας Νικόλαος παρέστη σε εκδήλωση για την έναρξη των εργασιών του 4ου «Αthens Democracy Forum» των New York Times με θέμα «Religion, Migration Power and Money». Μετά από δύο μέρες επανήλθε πάλι για να παρακολουθήσει την Εισήγηση του Προέδρου της Δημοκρατίας.
 Είναι προφανές ότι η οικογένεια του τέως βασιλιά της Ελλάδος Κωνσταντίνου παίρνει θέση στο πολιτικό προσκήνιο σε μια εποχή βαθειάς κρίσης θεσμών και αξιών. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε βέβαια ότι οι επιλογές  και πρωτοβουλίες της τέως βασιλικής οικογένειας κινούνται αφ εαυτών. Σίγουρα εκείνοι που συνεχώς μετρούν τις αντιδράσεις του Ελληνικού Λαού και που κυβερνούν εκ του αφανούς αυτό το Κράτος, από της ιδρύσεώς του μέχρι σήμερα, δοκιμάζουν εναλλακτικές λύσεις βλέποντας ότι το δίδυμο Τσίπρα – Μητσοτάκη μαζί με τις υπόλοιπες δυνάμεις, που τους κρατούν την ουρά του πέπλου, θεωρείται πλέον αναξιόπιστο από το μεγαλύτερο μέρος του Λαού.
 Ακόμη έχουν διαπιστώσει ότι ενώ όλες οι ιδεολογίες περνούν φοβερή κρίση η Εκκλησία, παρόλα τα εγγενή προβλήματά της , συγκεντρώνει την εμπιστοσύνη σημαντικού μέρους του λαού που είναι επί πλέον συμπαγές και δυναμικό. Βλέπουν τις ατέλειωτες ουρές προσκυνητών στο τάφο του αγίου Παϊσίου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, τα εκατοντάδες πούλμαν με προσκυνητές στο Μοναστήρι του αγίου Πορφυρίου στον Ωρωπό, τις χιλιάδες προσκυνητών στα διάφορα μοναστήρια και ιερούς χώρους και ανησυχούν. Ανησυχούν μήπως κάποιος ηγέτης- προφήτης οδηγήσει το λαό αυτό σε πολιτική και οικονομική ελευθερία παρά την θέληση των κρατούντων.
 Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι όλα ελληνικά ΜΜΕ βρίσκουν τρόπο να περάσουν το μήνυμα ότι σέβονται τους αγίους , που ο απλός κόσμος λατρεύει , προβάλλοντας και καπηλευόμενοι τον άγιο Παΐσιο, τον άγιο Πορφύριο κα. Και αυτές ακόμη οι ειδήσεις του περίφημου Google υπέκυψαν στην ανάγκη να προβάλλουν αυτές τις ιερές μορφές προκειμένου να έχουν την επιδιωκόμενη ακροαματικότητα . Ο γιός λοιπόν του τέως έρχεται για να «μαντρώσει» πολιτικά αυτή την μεγάλη και δυναμική ομάδα του Ελληνικού Λαού, που αισθάνεται πολιτικά άστεγη ,τόσο μετά την βάρβαρη επίθεση κατά της περιουσίας του όσο και με την κατά της ηθικής και της θρησκείας του αμφισβήτηση που έγινε με την συναίνεση όλων των κομμάτων που συμμετέχουν στη Βουλή. Άλλωστε και το forum στο οποίο συμμετείχε ο πρίγκιπας πρώτο θέμα έχει την Θρησκεία.
  Ίσως όμως να μην έχει γίνει αντιληπτό ότι ένας φραγκομορφωμένος, μακριά από αυτό τον τόπο μεγαλωμένος πρίγκιπας, δεν πρόκειται να έχει την αναμενομένη ανταπόκριση στο λαό δεδομένου μάλιστα του γεγονότος ότι η αποθήκη της εθνικοφροσύνης που διαχειριζόταν παλιά το παλάτι έχει πλέον αδειάσει μέσα στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.
  Η παρουσία του εξάλλου χεράκι-χεράκι με την γυναίκα του μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες δείχνει ότι σκέφτεται όπως ένας Αμερικανός πολιτικός και όχι σαν πολιτικός που γνωρίζει καλά τους ανθρώπους αυτού του τόπου. Ο Τσίπρας που ήξερε να προσελκύει ψηφοφόρους έσπευσε πρίν τις εκλογές να επισκεφθεί το άγιον Όρος, αν και είναι δηλωμένος άθεος, γιατί ξέρει που είναι η ψυχή του Έλληνα. Αν ο πρίγκιπας Νικόλαος θέλει να κυβερνήσει αυτό το τόπο οφείλει να αφήσει το χεράκι της γυναίκας του και να σπεύσει εκεί, στο άγιον Όρος. Να μπολιαστεί με Ορθοδοξία και πνευματικά βιώματα. Να συντονιστεί με την ψυχή του ελληνικού Λαού. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο μισός ανδρικός πληθυσμός της Ελλάδος έχει σε κάποια στιγμή της ζωής του επισκεφθεί το άγιον Όρος.
  Ο παππούς του πρίγκιπα Νικολάου, βασιλιάς της Ελλάδος Παύλος, είχε πολύ καλά κατανοήσει την αλήθεια ότι για να κυβερνήσεις αυτό το λαό πρέπει να ταυτισθείς ψυχικά μαζί του. Γιαυτό, όπως διδάχθηκε από το Πνευματικό του, έκανε καθημερινά προσευχές μέσα στο δωματιό του. Μαζί με τις προσευχές έκανε και αρκετές στρωτές μετάνοιες. Οι αυλικοί του θυμώνταν για πολλά χρόνια τον επαναλαμβανόμενο βαρύγδουπο ήχο που έκανε το ογκώδες σώμα του κατά την διάρκεια των προσευχών του.
 Ας σπεύσει λοιπόν και ο Πρίγκιπας στο άγιον Όρος πριν δημιουργήσει πολιτικές υποχρεώσεις και ευθύνες να ζήσει λίγο καιρό προετοιμασίας. Να μάθει πως είναι η ψυχή του Έλληνα. Να συσσωρεύσει πνευματικές εμπειρίες Όπως λέγει και ο γερμανός φιλόσοφος «όποιος θέλει να γίνει κεραυνός, σύννεφο πρέπει να γίνει για πολύ».