Περιμένοντας τους βαρβάρους

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Περιμένοντας τους βαρβάρους

Η Τουρκία είναι ένα Κράτος που κλυδωνίζεται αλλά πάντα στέκεται όρθια. Ό Ερντογάν δεν έχει πάτρωνες τους Ευρωπαίους για να του επιβάλλουν την δική τους ανήθικη ηθική όπως έγινε σε μας και την, συνυφασμένη με αυτές τις εξαρτίσεις, οικονομική τυραννία. Μέσα στους εθνικούς στόχους που προαναγγέλλει το τελευταίο καιρό η Τουρκία είναι και κατάληψη Ελληνικών Νησιών του Αιγαίου. Πολλοί έλληνες, κυρίως επίσημοι (βλ. Ζουράρη) φανερά ή κρυφά δεν αποκρούουν μια τέτοια πιθανότητα . Για σκεφθείτε να πραγματοποιήσει η Τουρκία την απειλή και καταλάβει ένα νησί με τις παρούσες απελπιστικές για τους Έλληνες συνθήκες !!!
Ας πιθανολογήσουμε τί θα συμβεί. Οι Έλληνες που θα βρεθούν μέσα στη Τουρκική Επικράτεια αυτόματα θα γίνουν πλούσιοι. Δεν θα ισχύουν γιαυτούς τα μνημόνια, δεν θα υπάρχουν capital controls, δεν θα χρωστάνε αυτοί και τα παιδιά τους στους ξένους ούτε ένα ευρώ, δεν θα έχουν στα σχολεία αθεΐα, σεξουαλική αγωγή και ομοφυλική προπαγάνδα, θα στηρίζεται η οικογένεια τους από το νόμο, θα μπορούν να ανοίξουν μια μικρομεσαία επιχείρηση χωρίς να έχουν τον Εφοριακό να τους καταληστεύει, χωρίς ΦΠΑ κτο.
Αν ο εξυπνότατος Ερντογάν αφήσει ανοιχτές τις χριστιανικές Εκκλησίες και ελεύθερη την ελληνική γλώσσα, όπως και οι Οθωμανοί,  τότε…αλλοίμονο τότε… όλοι οι Έλληνες θα θέλουν να κατακτηθούν από τους Τούρκους, γιατί η τυραννία των Ευρωπαίων απεδείχθη πιο βάρβαρη. Όσο και αν φαίνεται αυτό το σενάριο εξωπραγματικό ή ασύμφωνο με την «εθνική μας υπερηφάνεια», ξέρουμε ότι όταν η καταπίεση φτάνει στο απροχώρητο ο Έλληνας δεν αρκείται στο να τρώει… υπερηφάνεια. Ούτε προτιμά τον αυτάρεσκο χαρακτηρισμό του ευρωπαίου (δεύτερης κατηγορίας πάντα) από τον του ελεύθερου ανατολίτη. 
 Αυτές οι επιλογές δεν αποτελούν υποκειμενικές υποθέσεις αλλά πραγματικά γεγονότα που έχουν καταγραφεί στην Ιστορία μας. Όταν ο βασιληάς Όθωνας με τους βαυαρούς του (καλή ώρα, σαν την Μέρκελ, Σόιμπλε ) έκλεισαν 400 ορθόδοξα μοναστήρια στην Πελοπόννησο και στην Στερεά Ελλάδα και κατεδίωξε τα αρματολίκια, τότε οι Έλληνες αναζήτησαν πολιτική και θρησκευτική ελευθερία στην Οθωμανία. Το 10% του τότε ελληνικού πληθυσμού πέρασε στην τουρκοκρατούμενη Θεσσαλία, Μακεδονία, Θράκη, για να αναπνεύσει την ελευθερία που του αφαιρούσαν οι Ευρωπαίοι , δήθεν ομόδοξοι. Πόσοι έλληνες δεν θα ήθελαν και σήμερα να ζουν σε μια χώρα που θα έχει ισχυρό δικό της νόμισμα, ανάπτυξη, κάποιο  καλό βιοτικό επίπεδο, στέγη και δουλειά! Σήμερα η Τουρκία όλα αυτά τα προσφέρει περισσότερο ίσως από ότι τα Κράτη του πρώην Ανατολικού μπλόκ (Πολωνία, Τσεχία κλπ) στα οποία τα ελληνόπουλο έχουν απλωθεί αναζητώντας εργασία και «μοίρα στον Ήλιο».
 Κάποιες ιδεολογικές αγκυλώσεις του παρελθόντος έχουν ήδη ξεπεραστεί από το internet  και γενικά την στενή επικοινωνία των λαών . Άλλωστε όσοι σκέπτονται ελεύθερα γνωρίζουν πλέον ότι η σύγκρουση Ελλάδας- Τουρκίας μόνον τους λαούς των δύο αυτών χωρών δεν εξυπηρετεί. Ο τουρκικός λαός, όσοι τον γνωρίζουν, διαπιστώνουν ότι είναι ο πιο κοντινός λαός στους Έλληνες από άποψη νοοτροπίας, μουσικής, χορού, γλώσσης και γενικά συνηθειών και συμπεριφοράς. Ακόμη και από απόψεως φυλετικής πλησιέστερος. Μήπως κάποια στιγμή δικαιωθεί εκείνος ο έλληνας τουρκολόγος που είπε ότι «οι καλύτεροι έλληνες είναι η …τούρκοι»;