Μπράβο Παπά!

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Μπράβο Παπά!

Στην Ελλάδα η μόνη θρησκεία που διώκεται είναι η Ορθόδοξη Χριστιανική. Ο διωγμός είναι κρυφός αλλά και σκληρός και άτεγκτος. Παρακολουθούνται όλοι οι κληρικοί και το παραμικρό παράπτωμα προβάλλεται και διαπομπεύεται. Και όχι μόνον τα παραπτώματα. Αλλά και η κατά την Εκκλησιαστική τάξη συμπεριφορά των ιερέων, αυτών που φοβούνται τον Θεό, γίνεται αντικείμενο εμπαιγμού και κακόβουλων σχολίων από τους ιεροκήρυκες της Νέας Εποχής, τους δημοσιογράφους. Ουρλιάζουν, κατηγορούν, σχολιάζουν πικρόχολα, απειλούν κάθε τίμιο κληρικό ακόμη και αν είναι Μητροπολίτης, χάριν της δεκαρολογίας. Για να έχουν ένα παχυλό μισθό από τα αντίχριστα αφεντικά τους.
 Έτσι λοιπόν μας έβγαλαν πάλι στη «φόρα» το …μεγάλο παράπτωμα ενός κληρικού. Ποίο ήταν αυτό; Ότι σέβεται το ιερατικό του λειτούργημα, τους ιερούς Κανόνες και τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και δεν κάνει βάπτιση με κουμπάρο που έχει αρνηθεί ένα από τα βασικά μυστήρια της Εκκλησίας, το μυστήριο του γάμου.
 Το trikalanews.gr προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στην ελληνική κοινή γνώμη (με την αναδημοσίευση της πληροφορίας από τα υπόλοιπα ΜΜΕ) γιατί σε Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Φαρκαδόνας, αρνήθηκε ο Ιερέας να τελέσει το Μυστήριο της βάφτισης, επειδή ο Νονός έχει τελέσει πολιτικό γάμο. Αντί λοιπόν να επαινείται ο ιερέας, κατακρίνεται. Ας είναι και έτσι; Μαθαίνουμε από την ανάποδη ποιοι είναι οι σωστοί παπάδες που δεν ενδιαφέρονται να κάνουν ένα ψευτομυστήριο και να τα …τσεπώσουν.
 Σε τέτοιους ασυμβίβαστους ιερείς πρέπει να τρέχουν οι χριστιανοί για να πάρουν ευλογία, να τους λύσουν τα μάγια, να θεραπεύσουν τις αρρώστιες τους, να τους βοηθήσουν στα ψυχολογικά τους προβλήματα... Να είναι καλά οι δημοσιογράφοι που χωρίς να το επιδιώκουν μας ενημερώνουν. Είναι σαν το περιβόητο εκείνο αρχιερέα που ζητούσε να θανατωθεί ο Χριστός για να γλυτώσει ο λαός και χωρίς να το θέλει προφήτεψε έτσι τη σωτηρία του Κόσμου.
Όσο για τους δυστυχείς γονείς του ταλαίπωρου αυτού παιδιού, όπως μας πληροφορούν επίσης οι δημοσιογράφοι, έχουν αποφασίσει να βρούν άλλο παπά, με πιο αδύνατη συνείδηση, για να κάνουν το μυστήριο με τον ίδιο νονό. «Ο Νονός δεν αλλάζει» λένε.
Και ο διάβολος τους περιμένει στην γωνία. Όταν θα λέγει ο αποστάτης της Ορθοδόξου Πίστεως νονός «Αποτάσσομαι το σατανά» να γελάει σαρκαστικά σε βάρος του, συμπληρώνοντας το κοσμικό σκηνικό που επέλεξαν οι αφελείς γονείς.
Τελικά το παιδί θα πληρώσει την άγνοια και επιπολαιότητα των γονέων;