Ο άγιος Πορφύριος περί...Ερντογάν!

Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Ο άγιος Πορφύριος περί...Ερντογάν!

  Μέσα στις απομαγνητοφωνημένες συζητήσεις του αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου που υπάρχουν στο Μοναστήρι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Μίλεσι Ωρωπού Αττικής υπάρχει και συζήτηση σχετική με την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα.
  Ο άγιος και διορατικός γέροντας, που έβλεπε μέσα στην Χάρη του Θεού τα μέλλοντα ως παρόντα, περιγράφει πριν από 30 και πλέον χρόνια με τα μελανώτερα χρώματα το σημερινό κατάντημα. Μιλούσε για ένα κατήφορο χωρίς σταματημό, για καταστάσεις πολύ επικίνδυνες που θα ακολουθήσουν την οικονομική καταστροφή. Κατέληγε στην προόραση ότι από την καταστροφή θα μας σώσει ένας αλλοδαπός, ένας ξένος, ένας Τούρκος όπως συμπεραίνουν άνθρωποι που τον άκουσαν και έζησαν κοντά το μέγα αυτό πνευματικό ανάστημα της Παγκόσμιας Ορθοδοξίας.
  Κάποια πνευματικά παιδιά του αγίου κάνουν την υπόθεση ότι αυτή η μεγάλη προφητεία πραγματοποιήθηκε όταν τον προηγούμενο Ιούλιο, μετά το Πραξικόπημα στην Τουρκία, ο Ερντογάν φυλάκισε μεγάλο αριθμό υψηλόβαθμων στρατιωτικών που σκόπευαν να κάνουν πόλεμο με την Ελλάδα με απώτερο σκοπό να διασπάσουν το εσωτερικό μέτωπο της Τουρκίας.
  Άλλοι ισχυρίζονται ότι η προφητεία δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί. Όλοι συμφωνούν ότι αυτό το πρόσωπο που θα σώσει την Ελλάδα από την καταστροφή πιθανόν είναι ο πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας Ταγίπ Ερντογάν. Το πότε και το πως  θα το μάθουμε στο μέλλον. Ένα είναι σίγουρο: Το χάρισμα της προφητείας που είχε ο άγιος Γέροντας ποτέ δεν λάθεψε γιατί , όπως έλεγε και ο ίδιος, τα Χαρίσματα του Θεού ποτέ δεν λαθεύουν!