Προς Εσφιγμενίτες και ΓΟΧ

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Προς Εσφιγμενίτες και ΓΟΧ


Αυτές τις μέρες, που βλέπουμε να συντελείται ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα σε βάρος της Ορθόδοξης πίστης με την προκλητική αναγνώριση κάθε ηθικής διαστροφής, αποκαλύπτονται και όλες οι υποκρισίες.
Ο αξιότιμος κ. Πάνος Καμμένος, πρόεδρος των ΑΝΕΛ, κατά την ψήφιση των συγκεκριμένων νόμων έκανε βόλτα στα νησιά , όταν παραμονή Χριστουγέννων ψηφίσθηκε το πρώτο αντίχριστο νομοθέτημα, και στο τελευταίο βρέθηκε στη Βραζιλία (ψηφίζοντας το εγγράφως τα πάντα…πλην της ουράς του γαϊδάρου!). Στο χέρι του ήταν να «ρίξει την Κυβέρνηση», αν πίστευε ότι αυτά τα θέματα είναι μείζονος σημασίας. Δεν το έκανε…επειδή…
Ο κ. Καμμένος ανήκει, ως γνωστόν, από βρέφους στους λεγόμενους Γνήσιους Ορθόδοξους Χριστιανούς (Παλαιοημερολογίτες Ελλάδος)(ΓΟΧ) , με τους ψήφους των οποίων (καθώς και πλήθους νεοημερολογιτών χριστιανών) εξελέγη βουλευτής αυτός και το κόμμα του μπήκε στη Βουλή των Ελλήνων. Τώρα έκανε πίσω στον μεγάλο αυτό εξευτελισμό του Ευαγγελίου και της Ορθόδοξης Πίστης για κάποιους λόγους σκοπιμότητας. Και εδώ τίθεται ένα σοβαρό ερώτημα για τους Εσφιγμενίτες και τους πέριξ αυτών :
Εσείς, κύριοι Εσφιγμενίτες, θεωρείται τον Οικουμενικό Πατριάρχη προδότη γιατί κάνει ενέργειες που δεν συνάδουν με την Ορθόδοξη Παράδοση και φτάσατε στο σημείο και με εγκληματικές ενέργειες να αποκλείσετε κάθε επικοινωνία με την Μητέρα Εκκλησία αν και γνωρίζετε ότι βρίσκεται σε ένα εχθρικό περιβάλλον και ενεργεί συχνά με κάποια σκοπιμότητα. Εσείς είστε απόλυτοι, δεν επιτρέπετε στα θέματα της πίστεως λόγους σκοπιμότητας.
 Στο δικό σας παιδί, που εσείς μεγαλώσατε με τα ηρωικά σας νάματα, που σας επισκέπτεται στην Ι. Μονή Εσφιγμένου με το «κότερό του» για να συμπαρασταθεί στους αγώνες σας και να συμπνευματισθή μαζί σας θα του δώσετε ελαφρυντικά; Σε αυτόν θα δικαιολογήσετε σκοπιμότητες ενώ στον Πατριάρχη όχι; Είχε ο κ. Καμμένος το 72% των Ελλήνων (όπως έδειξαν οι στατιστικές) μαζί του και μπορούσε να πεί «όχι» αλλά δεν το είπε. Έχει λοιπόν αυτός ελαφρυντικά και δεν έχει ο Πατριάρχης που βρίσκεται σε ένα εχθρικό περιβάλλον;
Πρέπει, κύριοι Εσφιγμενίτες ( αν θέλετε να σας προσφωνήσουμε και, Άγιοι Πατέρες!) να αποφασίσετε αν υπάρχει κάποια συγκατάβαση στα θέματα της πίστης για την ατέλεια των ανθρώπων. Αν δικαιολογήσετε τον κ. Καμμένο για την αντιευαγγελική τακτική του επειδή…και τα λοιπά, τότε πρέπει να δικαιολογήσετε κατά μείζονα λόγο τον Πατριάρχη για τα όντως πολλά λάθη του. Να έλθετε πιο κοντά να βοηθήσουμε όλοι μαζί να ανατείλει ξανά η καθαρότητα της Ορθοδόξου Πίστεως, όπως έγινε στο παρελθόν τόσες φορές (π.χ. Αρειανισμός, Εικονομαχία).
Με το να ξεχωρίζετε τον εαυτό σας από την μεγάλη περιπέτεια του Ορθοδόξου λαού δεν καταφέρνετε τίποτα άλλο από το να αναγκάζετε όσους σας ακολουθούν να μιμούνται την υποκριτική συμπεριφορά του κ. Υπουργού Αμύνης.