Απομυθοποίηση της… Λωζάνης.

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Απομυθοποίηση της… Λωζάνης.


Μόνον ένας σημειολόγος σαν τον Ουμπέρτο Εκο θα μπορούσε να αποκαλύψει τί κρυβόταν πίσω από την προκατασκευασμένη κόντρα Παυλόπουλου-Ερντογάν. Μιά κόντρα για να νομίζει ο λαός ότι καταλαβαίνει και να… μην καταλαβαίνει. Όπως και στο παρελθόν, τότε που ο «αφορισμένος» Βενιζέλος δούλεψε συνειδητά και αποτελεσματικά τόσο προς την κατεύθυνση του ξεριζωμού του Χριστιανισμού από τις πανάρχαιες εστίες του (που γνωρίζουμε πλέον σήνεεα ότι από το 1914 το είχε αποφασίσει) όσο και ως προς την ανάδειξη του Κεμάλ Ατατούρκ σε Εθνάρχη της Νέας Τουρκίας. Έτσι και τώρα , η Ελληνική Πολιτική ηγεσία  δουλεύει για την καταρρέουσα Ευρωπαϊκή Ένωση ενάντια στα συμφέροντα του λαού μας και ειδικότερα του Ορθόδοξου Λαού. Του λαού αυτού που σήμερα δοκιμάζεται σκληρά από μια πολιτική ηγεσία που πασχίζει με βίαια μέσα να τον πισωγυρίσει στην ειδωλολατρική βαρβαρότητα.
 Ο Ταγίπ Ερντογάν, με ένα λόγο-διάγγελμα πρός τον Ελληνικό Λαό ζήτησε ουσιαστικά την κατάργηση της Συνθήκης της Λωζάνης. Όχι γιατί , όπως δήλωσε, έχει πρόθεση να πάρει νησιά της Ελλάδας αλλά για τους δικούς του κρυφούς λόγους. Ο λόγος που ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας επιδιώκει να καταργηθεί η Συνθήκη της Λωζάνης αφορά κυρίως το εσωτερικό του μέτωπο. Τις εσωτερικές αλλαγές που θέλει να κάνει στην Τουρκία. Η συνθήκη της Λωζάνης τον εμποδίζει να χτυπήσει το Κεμαλισμό κατακέφαλα, όπως θα ήθελε.
 Για τους αντίθετους, αλλά επίσης εσωτερικούς λόγους , η Ελλάδα δεν δέχεται την κατάργηση της Συνθήκης αυτής. Ήταν πολλή παιδαριώδης, ή δήθεν επιστημονική παρατήρηση του Έλληνα Προέδρου, ότι οι Συνθήκες δεν χρειάζονται αναθεώρηση. Στην Ελλάδα κάθε 10 περίπου χρόνια αλλάζει ο Θεμελιώδης Νόμος, αναθεωρείται το Σύνταγμα, και μια διεθνής Συνθήκη σχεδόν 100 ετών δεν πρέπει να αλλάξει! Όταν μάλιστα γνωρίζουμε ότι την έχουν κατά κόρον παραβιάσει και τα δύο μέρη. Τι είναι μια Διεθνής συνθήκη που δεν αλλάζει; Η Αγία Γραφή…ή το Κοράνι;
 Τί φοβάται η Ελλάδα λοιπόν; Εδώ είναι το κεντρικό σημείο. Η απάντηση είναι ξεκάθαρη. Χωρίς την Συνθήκη της Λωζάνης Ελληνικό Κράτος δεν υπάρχει. Ναι, δεν υπάρχει! Σβήνει από το Χάρτη. Όλες οι μεγαλοστομίες περί Αρχαίας Ελλάδας, περί 3000 χιλιάδων ελληνικής παρουσίας στον χώρο αυτό, το ελληνικό DNA, οι αρχαίοι μας πρόγονοι που θεμελίωσαν την δημοκρατία και τα παρόμοια γίνονται …αέρας. Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΦΤΕΙΑΓΜΕΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ. Δεν προϋπήρχε όπως η Τουρκία-Οθωμανία. Αυτά λέει το Διεθνές Δίκαιο και το ξέρει πολύ καλά ο κ. Παυλόπουλος αλλά δεν τολμάει να τα πεί για τους  πιο κάτω λόγους που θα αναφέρουμε.
 Πρίν όμως από όλα πρέπει να θυμηθούμε εμείς όλοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, που δεν λησμονήσαμε ποτέ το Ευσεβές μας Γένος, την Παγκόσμια Αυτοκρατορία του Μεγάλου Κωσταντίνου και του Μεγάλου Ιουστινιανού, ότι η Συνθήκη της Λωζάνης έβαλε την ταφόπλακα στην αληθινή μας ιστορία. Με την υπογραφή της τότε Ελληνικής Κυβέρνησης καταργήθηκε ο Οικουμενικό Πατριάρχη από Εθνάρχης του Ευσεβούς Γένους των Ρωμαίων (ρουμ-μιλιέτ). Το Οικουμενικό Πατριαρχείο έγινε έκτοτε ένα Τουρκικό Ίδρυμα. Ό,τι υπήρξε επί 2000 χρόνια ορθόδοξο και ρωμαίικο μετονομάσθηκε ξαφνικά σε «ελληνικό». Μέχρι και το ορθόδοξο αραβόφωνο Πατριαρχείο Αντιοχείας!
Για να το καταλάβουμε καλύτερα. Με αυτή την Συνθήκη της Λωζάνης παραιτηθήκαμε οριστικά από κάθε διεκδίκηση εδαφών στα Βαλκάνια που ανήκαν κάποτε στο ( μόνο νόμιμο ως συνέχεια της αρχαίας Ρώμης)  Ρωμαϊκό Κράτος της Ανατολής, την Νέα Ρώμη- Κωνσταντινούπολη. Αυτό το Κράτος που ονομάσθηκε από τους Ευρωπαίους περιφρονητικά Βυζάντιο.
 Έρχεται τώρα ο κ. Ερντογάν για δικούς του εσωτερικούς λόγους και προτείνει κατάργηση αυτής της Συνθήκης. Δηλαδή, με άλλα λόγια μας δίνεται το δικαίωμα νόμιμα να ξαναζητήσουμε της λεγόμενες «χαμένες πατρίδες» και εμείς λέμε «όχι». Μα τόσο ανόητοι είναι οι πολιτικοί μας; Όχι, απλώς εκτελούν με συνέπεια τα θελήματα των Ευρωπαίων και των Ρώσων.
 Ας δούμε πως. Για τους Ευρωπαίους το λεγόμενο Ανατολικό Ζήτημα δεν ήταν η πτώση του Σουλτάνου αλλά ο μηδενισμός του Οικουμενικού Πατριαρχείου και η εξαφάνιση του ρωμαίκου Γένους. Με την πολιτική Ερντογάν μαζί με την αναβίωση της Οθωμανίας υπάρχει περίπτωση να σηκώσει κεφάλι το ρωμαίικο, και ειδικά το Πατριαρχείο. Ως γνωστόν το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως ήταν ένας από τους πιό σημαντικούς θεσμούς της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Και τότε τι γίνεται; Το Ελληνικό ψευδοκράτος, το (ψευτορωμαίικο που έλεγε ο άγ. Κοσμάς) καταρρέει και μαζί με αυτό όλη η Δυτική πολιτική στα Βαλκάνια. Σταυροφορίες, βατικάνειες μακροχρόνιες μηχανορραφίες, ναπολεόντειες θρασύτητες κ.λ.π
Ο κ. Ερντογάν για την Ευρώπη είναι ένα κακό προηγούμενο γιατί σκέφτεται και νομοθετεί με τα κριτήρια του λαού του. Ο Ευρωπαίος φοβάται  τον Ανατολίτη γιατί δεν μπορεί να τον ελέγξει. Είδαμε χθες πόσο εναγώνια ο κ. Παυλόπουλος και ο κ. Τσίπρας ( ως υπάκοα παιδιά της Μέρκελ, Μακρόν και των υπολοίπων… ) παρακαλούσαν τον κ. Ερντογάν να προσκυνήσει το Ευρωπαϊκό μοντέλλο ( γράφε: σοδομισμό, αθεΐα, εγκληματική ασυδοσία κ.τ.ο) και αμέσως να δεχθούν την Τουρκία στην «Ευρωπαϊκή Οικογένεια». Και ο ανατολίτης έμενε ασυγκίνητος… 
  Κάθε τίμιος ορθόδοξος χριστιανός (μια και η Εκκλησιαστική Ηγεσία κοιμάται αμέριμνη στην αγκαλιά της ελληνολατρίας) πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η κατάργηση της Συνθήκη της Λωζάνης μας ανοίγει τις Πύλες της Ανατολής. Το άρθρο 1  του περί ανταλλαγής Πρωτοκόλλου της συνθήκης αυτής απαγορεύει στους χριστιανούς να ξαναγυρίσουν στην Μ. Ασία και στους Μουσουλμάνους που έφυγαν από εδώ να επιστρέψουν. Γιατί να μην καταργηθεί αυτός ο περιορισμός; Γιατί;  Γιατί τα παιδιά μας να πηγαινοέρχονται στα σκλαβοπάζαρα εργασίας της Δύσης και η Ανατολή με τις τεράστιες δυνατότητες απασχόλησης να μένει κλειστή;  Η δική μας Ανατολή; Στη Προύσα σήμερα που έχει 2.500.000 πληθυσμό δεν υπάρχει…ένας άνεργος!
 Τι τέλος πάντως μπορεί να μας πάρει η Τουρκία που δεν μας το πήρε η Ευρώπη και γενικά η Δύση; Μέχρι πότε θα φοράμε το χαλινάρι της Ε.Ε. και θα ξεπουλάμε το μέλλον των παιδιών μας και την ηθική τους ακόμη υπόσταση στους παιδεραστές και σατανολάτρες της Ευρώπης;
 Νισάφι πιά! Δεν υπάρχουν στην Ελλάδα πέντε άνθρωποι σκεπτόμενοι να δημιουργήσουν ένα Ανατολικό Κόμμα;…
Υστερόγραφο:
Η σύζυγος του τούρκου Προέδρου, κ. Εμινέ Γκιουλμπαράν Ερντογάν, μια κυριούλα σαν τις παλιές γιαγιάδες μας , δεν θέλησε να πάει στο μουσείο και να δει τα γυμνά αγάλματα. Μας θύμισε τις πόντιες προσφυγοπούλες που όταν ήλθα στη Ελλάδα μετά την Ανταλλαγή, όπου έβλεπαν γυμνό άγαλμα το έντυναν με τις ποδίτσες τους γιατί ντρέπονταν να βλέπουν το γυμνό. Ο αιώνιος σεβασμός της Ανατολής στο ανθρώπινο σώμα! Να γιατί λοιπόν οι Ευρωπαίοι θα είναι πάντα σεξουαλικά ανικανοποίητοι παρόλες τις ατελείωτες διαστροφές του…!