Pastorale

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

Pastorale


Μια σφοδρή οικονομική επίθεση εξαπέλυσε η άρχουσα πάσης Δύσεως  Παγκόσμια δύναμης των ΗΠΑ κατά της Τουρκίας για ένα δήθεν πάστορα, τον Άντριου Μπράνσον. Οι παπάδες της Αμερικής και της Ευρώπης δεν είναι σαν τους δικούς μας που έχουν ράσα, γένια και όλη μέρα θυμιάζουν και λένε προσευχές. Αυτοί είναι ανώτεροι παπάδες, πάστορες!
Γιαυτούς ο χριστιανισμός είναι «κοινωνικό εργαλείο». Ανατρέπουν κυβερνήσεις, πηδαλιουχούν λαούς, επεξεργάζονται το κοινό καλό κατά τις δικές τους αντιλήψεις. Σε παλαιότερες εποχές οδηγούσαν λεγεώνες ληστών και δολοφόνων που τους φορούσαν ένα σταυρό στο στήθος και τους έδιναν το «θείο δικαίωμα» να αιματοκυλίσουν την Ανατολή, να σφάξουν ορθοδόξους χριστιανούς και μουσουλμάνους στο όνομα…του Χριστού! Αργότερα έστειλαν ιεραποστόλους στην Αφρική ως προπομπούς των αποικιοκρατών που ακολούθησαν αδίστακτοι.
 Στην Οθωμανική Τουρκία το «ξεπάτωμα» 20 αιώνων ορθοδόξου χριστιανισμού ξεκίνησε το 1867 με το ιεραποστολικό έργο των φρέρηδων της Βυρτεμβέργης με επικεφαλής τον «πάστορα» Χριστόφορο Χόφμαν . Στη συνέχεια ο Γερμανισμός κατέκλυσε την Ασία αξιώνοντας από το Σουλτάνο την εξόντωση των Ρωμηών χάριν του κοινού καλού (!),όπερ και έγινε. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι όλοι αυτοί οι «παστοράδες» εργάζονται στο όνομα του Χριστού …κατά του Χριστού!
  Ενώ λοιπόν οι Αμερικανοί δεν έκαναν καμμιά κίνηση γιά να βρούν και να σώσουν τον ορθόδοξο Επίσκοπο Χαλεπίου Παύλο, που τόσα χρόνια αγνοείται η τύχη του στα χέρια των  τζιχαντιστών (που αυτοί οι ίδιοι εκπαίδευσαν και όπλισαν), είναι έτοιμοι να οδηγήσουν στην εσχάτη πενία τον τουρκικό λαό χάριν κάποιου Άντριου Μπράνσον που ούτε εξωτερικά ούτε εσωτερικά μοιάζει με τους δικούς μας ιερείς, ούτε με τους Αποστόλους του Χριστού. Ίσως περισσότερο να μοιάζει με αυτούς που κατασκοπεύουν και «πρακτορεύουν» την ελευθερία των Λαών …!
 Ο Χριστός έδωσε την ζωή Του στο Σταυρό για να σώσει τους ανθρώπους. Οι λεγόμενοι χριστιανοί της Δύσης είναι έτοιμοι να θυσιάσουν ολόκληρο λαό χάριν ενός ανθρώπου! Πόσο δίκιο είχε ο Ντοστογιέφσκι! Αν σήμερα ερχόταν ο Χριστός στη Γη θα τον συνελάμβαναν οι Πάστορες , θα τον καταδίκαζαν στο Όνομά Του σε θάνατο και θα τον κρεμούσαν με την κατηγορία ότι διαταράσσει την κοινωνική ισορροπία που δημιούργησαν αυτοί στο όνομα του… Χριστού!