Η «αυτοκτονία» του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

Η «αυτοκτονία» του Οικουμενικού Πατριαρχείου.


Το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Νέας Ρώμης- Κωνσταντινούπολης είναι η κεφαλή όλων των Ορθοδόξων ανά τον Κόσμο Εκκλησιών. Την εξουσία αυτή την έχει όχι βάσει νόμων και διεθνών συμβάσεων αλλά από τους Ιερούς Κανόνες των Αγίων και Οικουμενικών Συνόδων που έχουν παντοτινή ισχύ. Σύμφωνα λοιπόν με τον 3ο Κανόνα της Δευτέρας Οικουμενικής Συνόδου ο Επίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως έχει τα πρεσβεία, είναι δηλαδή πρώτος, μεταξύ των Ορθοδόξων, μετά την απόσχιση του Επισκόπου της Παλαιάς Ρώμης. Επίσης σύμφωνα με τον 28ο  Κανόνα της Τετάρτης Οικουμενικής Συνόδου έχει γενική αρμοδιότητα να διορίζει Επισκόπους σε όσες νέες χώρες κηρύσσεται το Ευαγγέλιο. Τα ίδια επαναλαμβάνει και ο 36ο  Κανόνας της Έκτης Οικουμενικής Συνόδου.
 Με αυτούς τους Ιερούς Κανόνες δικαιολογεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο το δικαίωμά του να παραχωρήσει την Αυτοκεφαλία στην Εκκλησία της Ουκρανίας. Αυτό αμφισβητείται έντονα από την Εκκλησία της Ρωσίας μέχρι σημείου να απειλείται και σχίσμα των Ορθοδόξων Εκκλησιών. Η Ρώσοι έχοντες αριθμητικά την συντριπτική πλειοψηφία μεταξύ των Ορθοδόξων επιθυμούν με την κοσμική ισχύ να υποσκελίσουν το Οικουμενικό Πατριαρχείο όχι μόνον στο θέμα της Ουκρανίας αλλά γενικά να πάρουν την πρωτοκαθεδρία μεταξύ των Ορθοδόξων με την στήριξη και των άλλων Σλαβικών Εκκλησιών.
  Πριν μερικά χρόνια κυκλοφόρησε παγκοσμίως (και στην Ελλάδα) ένα βίντεο του αρχιμανδρίτη Τύχωνος Σεβκουνώφ με τον τίτλο «Η Κατάρρευση της Αυτοκρατορίας» στο οποίο τον Οικουμενικό Πατριαρχείο συμβολικά παρουσιάζεται ως Αρλεκίνος! Ενώ το Ρωσικό Πατριαρχείο συμβολίζεται με την ορμή τεθρίππου άρματος! Με τον συμβολισμό της αποχώρησης των τεσσάρων ιερών Ζώων της Αποκάλυψης από την Βασιλεύουσα, καταλήγει το επαίσχυντο αυτό έργο στο συμπέρασμα, ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχασε την Χάρη του Αγίου Πνεύματος, .
Λοιπόν οι Ρώσοι επιδιώκουν με την ισχύ, το χρήμα, τον μιλιταρισμό να επιβληθούν στην Ορθοδοξία ως κεφαλή . Το Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν μπορεί αλλιώς να αντισταθεί παρά με την Κανονική, επί 18 αιώνες περίπου, Τάξη της Εκκλησίας. Μακάρι το Πατριαρχείο να σεβόταν αυτή την Τάξη! Δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα.
 Με την επάρατη, όμως, Σύνοδο της Κρήτης και την συνέχεια της την πρόσφατη απόφαση του Πατριάρχου για «πορνικούς» γάμους των κληρικών, όλο το Σύστημα των Ιερών Κανόνων αυτοαναιρείται από το ίδιο το Πατριαρχείο. Οι Ιεροί Κανόνες είναι ένα ολοκληρωμένο σφιχτοδεμένο  οικοδόμημα που οποιαδήποτε διασάλευση οδηγεί σε κατάρρευση. Δεν το κατανοεί αυτό ο Πατριάρχης; Όσο έρχεται σε αντιπαράθεση με τους Ιερούς Κανόνες «κόβει το κλαρί που στέκεται» !
  Κάποιος πρέπει να τον σταματήσει από αυτή την αυτοχειρία. Είτε οι λοιποί Επίσκοποι του Οικουμενικού Θρόνου είτε το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας. Διακυβεύονται ιδιαίτερα σημαντικά δικαιώματα αυτού του Λαού, που ποτέ δεν ίδρυσε δικό του Πατριαρχείο χάριν του Οικουμενικού, από τις αυτοκαταστροφικές αυτές ενέργειες. Αν ο Πατριάρχης γέρασε και δεν κατανοεί τον μεγάλο κίνδυνο να αντικατασταθεί πάραυτα.
Πριν αυτοκτονήσει όλη η Ορθοδοξία μαζί του…!