Χριστοφόροι Λαοί

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018

Χριστοφόροι Λαοί

«Δεύτε Χριστοφόροι Λαοί θαύμα κατίδωμεν…»
Ένα παγκόσμιο προσκλητήριο απευθύνει σήμερα η Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού, η Μόνη Αγία Καθολική Εκκλησία που έχει το πλήρωμα της Αλήθεια. Απευθύνεται σε όλους τους Λαούς της Γής και τους καλεί να κατανοήσουν το μεγαλύτερο θαύμα στην ιστορία του Ανθρώπου. Σήμερα σπάζουν οι εθνικισμοί και τα κοσμικά στερεότυπα. Ο άνθρωπος γίνεται Θεός και αποκτά πατρίδα Αιώνια εγκαταλείποντας τις  γήινες «ψεύτικες πατρίδες», κατά την έκφραση του Αγ. Κοσμά. Όλοι οι άνθρωποι ισότιμα διεκδικούν την αιώνια ευδαιμονία μιάς παντοτινής πατρίδας.
Ο χριστιανός την Αγία αυτή ημέρα δεν έχει εχθρούς. Δεν φοβάται πολέμους, καταστροφές, μνημόνια και δαιμόνια. Όσοι δεν συμμετέχουν στο Μέγα αυτό Μυστήριο της Θείας Γέννησης υποτάσσονται στο φόβο και ζητούν παρανοϊκά να ξεφύγουν από στοιχειωμένα μονοπάτια που διαφεντεύουν οι δαίμονες. Προσκυνούν τον Coca-Cola-ρά ψευτοβασίλη που εκφράζει το δαιμόνιο της πληθωρικής κοιλιάς, τα ρεβεγιόν που αποτελούν την πειρασμική τελετουργία της συνειδησιακής νάρκωσης, τις κούφιες ευχές για «χρόνια πολλά», χρόνια μιζέριας και απελπισίας.
Αλλά και μερικοί επίσημοι αυτού του Κόσμου, που παριστάνουν ενίοτε και τους προστάτες της θρησκείας, βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο πλέγμα του προβληματικού εθνικισμού τους και ενώ νομίζουν ότι γιορτάζουν χριστούγεννα πηγαίνουν «κόντρα στο Χριστό». Μέσα σε αυτούς και ο υπουργός Άμυνας ο καϋμένος ο Καμμένος στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του δεν βρήκε τίποτ' άλλο σημαντικότερο να πεί παρά ότι «όποιος τολμήσει να αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία, την εδαφική μας ακεραιότητα και το διεθνές δίκαιο θα τον τσακίσουμε, θα τον συντρίψουμε.» Ούτε μια παρηγορητική κουβέντα για το μέγα γεγονός της ιστορίας. Ούτε ότι ο Θεός θα συντρίψει τους εχθρούς του και όχι εμείς. Μεγαλοστομίες σε μια μακάβρια τελετή που ένας αιχμάλωτος λαός οδηγείται σιγά-σιγά στην εξαφάνιση.
Δεύτε Χριστοφόροι Λαοί…
Ελάτε όλοι οι Λαοί της Γης! Πέρσες, Άραβες, Ευρωπαίοι, Αμερικανοί, Εβραίοι, Κινέζοι, Ρώσοι, Αλβανοί ,Τούρκοι, ναι κυρίως Τούρκοι, οι πάντες !… ελάτε να κατανοήσουμε μαζί το γεγονός που άλλαξε το μέλλον της ανθρωπότητας.
Σήμερα δεν έχουμε εχθρούς, σήμερα δεν είμαστε στενόκαρδοι ελληνολάτρες. Είμαστε παιδιά του Αδάμ και της Εύας. Παιδιά του Μόνου Αληθινού Θεού που από απέραντη αγάπη για τον Άνθρωπος έγινε ένας από εμάς.
Καλά Χριστούγεννα!