Ιερεμίας

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

Ιερεμίας

  Ο προφήτης Ιερεμίας έζησε σε μια εποχή παρακμής και αποστασίας του Λαού του Θεού παρόμοια με την δική μας. Μια εποχή αποστασίας από τον Αληθινό Θεό που έπρεπε να πληρωθεί με εθνική υποταγή. Οι πατριδοκάπηλοι της εποχής του δεν ανέχονταν τις ρεαλιστικές και σωτήριες προτάσεις του, να υποταχθούν , δηλαδή, εκούσια στους Βαβυλωνίους για να σωθούν. Αντίθετα τον θεώρησαν προδότη και τον βασάνισαν μέχρι θανάτου. Είναι γνωστό ότι ο παρανοϊκός πατριωτισμός, που θυσιάζει τους ανθρώπους χάριν μιάς ιδεοληπτικής ελευθερίας, είναι πάντα πιο ελκυστικός από την ταπείνωση και την υπακοή στο θέλημα του Θεού.
  Παρόμοια φαινόμενα έχουμε και σήμερα στον Ελλαδικό χώρο. Αντί να αγωνιστούμε για ένα συμβιβασμό με τους Τούρκους στο Αιγαίο, Κύπρο και παντού, συντηρούμε μια πολεμική αντιπαράθεση τόσο διά στόματος του αρμοδίου υπουργού όσο και από όλα τα μαζικά μέσα πληροφοριών. Αυτά αρέσουν στον κόσμο, αυτά ακούγονται.
  Ο προφήτης Ιερεμίας θεωρήθηκε προδότης , που ζητούσε υποταγή στους Βαβυλωνίους, και ο λαός και οι άρχοντες τον φυλάκισαν και έκαναν το αντίθετο. Οργάνωσαν επαναστάσεις κατά των Βαβυλωνίων με την βοήθεια των Αιγυπτίων. Το αποτέλεσμα ήταν ο λαός να υποστεί διπλή δουλεία και καταστροφή. Πρώτα  κατακτήθηκε από τους Βαβυλωνίους  και μετά από τους Αιγυπτίους. Είναι σαφές ότι όσοι χαϊδεύουν με εθνικιστικά και επαναστατικά μηνύματα τα αφτιά των ανθρώπων συνήθως είναι αυτοί που οδηγούν τους λαούς σε απώλεια.
Αν κάποιος Ιερεμίας έβγαινε σήμερα και έλεγε στους άρχοντές μας, να τα βρουν με τους Τούρκους, να μοιράσουν το Αιγαίο , να αλλάξουν την Συνθήκη της Λωζάνης μέσα από λογικές διαπραγματεύσεις, ταπεινά χωρίς εθνικιστικούς μαξιμαλισμούς σίγουρα θα είχε την τύχη του αρχαίου Ιερεμία..! ,παρόλο που πρόσφατα ο αρχηγός των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων ομολόγησε ότι σε περίπτωση πολέμου θα είμαστε μόνοι μας. Παρά ταύτα, χρησιμοποιεί τόσο ο ίδιος όσο και ο αρμόδιος υπουργός μια ρητορική προκλητική κατά της γείτονος χώρας που ξαφνιάζει. Δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικό το γεγονός ότι τα ΜΜΕ της Τουρκίας τον τελευταίο καιρό ασχολούνται εκτεταμένα με τις προκλητικές δηλώσεις των Ελλήνων πολιτικών.  Η πολιτική ηγεσία αυτού του τόπου νομίζει ότι συμμετέχει σε ένα μεγαλόπνοο γεωπολιτικό παιχνίδι  από το οποίο θα βγεί κερδισμένη. Στην ουσία παραδίνει το Κράτος  «τυφλοίς όμμασι» στο ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ και Ισραήλ προκειμένου να γλυτώσει- όπως κακώς υπολογίζει- από τους Τούρκους .
 Τελικά δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι έχουμε αποφύγει τη διπλή υποταγή . Ο νοών, νοείτω!