Οι λίθοι κεκράξωνται

Κυριακή 12 Απριλίου 2020

Οι λίθοι κεκράξωνται

Η τόσο εύκολη φίμωση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος από μια υποταγμένη κατά πάντα Ελληνική Πολιτεία δεν φαίνεται ότι θα έχει αίσιο τέλος για τους Επισκόπους. Ο θρησκευόμενος  λαός είναι σε αναστάτωση που τείνει σε αγανάκτηση και οι Παραμυθητικοί, δήθεν , λόγοι της ιεράς Συνόδου εκλαμβάνονται σαν …παραμύθια!
Ό,τι δεν τολμάει να πει η Ιεραρχία  έχει άλλο τρόπο ο Θεός να το πει . Και να το ακούσουν οι πάντες. Όπως μας βεβαίωσε ο Χριστός , θα μιλήσουν ακόμη  και οι πέτρες, αν είναι ανάγκη. Ήδη πήραμε την πρώτη γεύση: Ο ραββίνος της Ελλάδος Μαρδοχαίος Φριτζής είπε στο διαδίκτυο (https://www.youtube.com/watch?v=_2ePQTrlz-E&feature=share ) καθαρά και σταράτα ό,τι δεν  τόλμησαν οι Επίσκοποι να πούν, ήτοι: 1. Ότι η απαγόρευση να κτυπούν οι καμπάνες είναι ακατανόητη γιατί δεν μπορεί να κολλήσει ιός από τον ήχο της καμπάνας 2. Ότι οι θρησκείες δεν μπορούν να φιμωθούν με την πρόφαση της υγείας και 3. Το και σημαντικότερο, ότι σε περιόδους τέτοιας κρίσεως οι παρουσία των θρησκειών στην κοινωνία είναι περισσότερο αναγκαία.
Είναι προφανές ότι ο συγκεκριμένος ραββίνος δεν έχει πρόθεση να στηρίξει τον ορθόδοξο λαό αλλά απλά σε αυτή την εποχή που ο φόβος τείνει να τρελάνει τους ανθρώπους και να τους υποτάξει σε Ολοκληρωτισμούς ο  Φριτζής, σαν άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του, χρησιμοποιεί τον ορθό λόγο ενάντια στη τρομολαγνία. Και αν οι τρομοκρατημένοι Επίσκοποι έχουν βάλει την ουρά στα σκέλη και αεροβατολογούν στην προσπάθεια  τους να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα θα βρει τρόπους ο Θεός να ακουστούν οι αλήθειες Του. Και οι πέτρες θα μιλήσουν και, αν χρειαστεί, και το γαϊδούρι του Βαλαάμ του μάγου …