Η Επίσκεψη του Πάπα στη Λέσβο.

Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Η Επίσκεψη του Πάπα στη Λέσβο.


Ανακοινώθηκε ότι στις 14- 15 Απριλίου θα επισκεφθεί τη Λέσβο ο Πάπας με την συνοδεία του Οικουμενικού Πατριάρχου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών. Το περιεχόμενο της επισκέψεως είναι μια ακόμη «Παράσταση Αγάπης» από αυτές που μας έχει συνηθίσει το Βατικανό χιλιάδες χρόνια τώρα. Ο Θρησκευτικός Πλανητάρχης έρχεται στην Ελλάδα παραμονές της Πανορθοδόξου Συνόδου να «πουλήσει» ανθρωπισμό και να φιμώσει τις φωνές τόσο  του ευσεβούς Λαού όσο και πολλών ιεραρχών που διαβλέπουν στην Πανορθόδοξη Σύνοδο την εμμονή του Οικουμενικού να προχωρήσει σε αναγνώριση της Κοινωνίας με τον Παπισμό.
Όπως πάντα και στην συγκεκριμένη περίπτωση μια ανθρώπινη
τραγωδία γίνεται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης. Θα γίνουν οι ταλαίπωροι οι πρόσφυγες το μπαλάκι για να βολευτούν όλοι: Ο Πρωθυπουργός να στρέψει  αλλού το ενδιαφέρον του προδομένου Ελληνικού Λαού και να προβληθεί ως Ευρωπαϊκός Ηγέτης. Ο Αρχιεπίσκοπος αναγκάζεται να κάνει αυτή την κίνηση για να πάψουν οι ενδοεκκλησιαστικές διαμαρτυρίες που του συνιστούν να μην συμμετάσχει στην Πανορθόδοξη ψευτοσύνοδο που θα γίνει το Μάιο στο Κολυμπάρι της Κρήτης. Ο Οικουμενικός στρώνει το χαλί στο Πάπα για να τον παρουσιάζει ανθρωπιστή και χριστιανό ώστε στη Κρήτη να έχει εκ προοιμίου αφαιρέσει τα επιχειρήματα όσον ακόμη ανθίστανται.
 Ήδη τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ κατάλληλα έχουν εκπαιδευτεί στο προπαγανδιστικό ρόλο που έχουν να παίξουν αυτές τις μέρες. Άρχισαν να φωνάζουν ότι μπροστά στο δράμα των Προσφύγων πρέπει να καταργηθούν οι δογματικές διαφορές Ορθοδόξων- Παπικών. Εξίστανται μάλιστα πως μπορεί να υπάρχει τόση σκληροκαρδία που ακόμη και τώρα που υπάρχουν τόσοι εξαθλιωμένοι πρόσφυγες κάποιοι να σκέπτονται τις δογματικές διαφορές και δεν έχουν …αγάπη.
 Ξεχνούν όλοι αυτοί ή μάλλον δεν θέλουν να ξέρουν ότι ο πιστός ορθόδοξος λαός είναι που τρέχει κάθε μέρα να δώσει φαγητά, φάρμακα, κάθε βοήθεια στους πρόσφυγες και όχι οι αβροδίαιτοι δημοσιογράφοι και οι πάτρωνές τους, μεταξύ των οποίων και το Βατικανό.
 Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι όπου πήγε ο Πάπας ακολούθησε καταστροφή. Μετά την επίσκεψή του στην Ελλάδα ήλθε η απελπιστική αυτή κρίση που μας επέβαλαν οι Ευρωπαίοι και ιδιαιτέρως το κόμμα του Πάπα που κυβερνάει την Γερμανία. Και τότε η επίσκεψη του Πάπα είχε πολλές υποσχέσεις, ότι δήθεν θα έχουμε στηρίγματα στην Ευρώπη κλπ Το αντίθετο έγινε.
Την ίδια τύχη είχαν και οι Κύπριοι που δέχθηκαν Εκκλησιαστικώς και Συνοδικώς τον Πάπα. Μετά από αυτόν οικονομική κρίση. Στη συνέχεια η επίσκεψη του Πάπα στη Συρία. Αυτή η επίσκεψη έγινε με εξαιρετική τιμή, τόσο που λίγο έλειψε να πιστέψουμε ότι ο Πατριάρχης Αντιοχείας και ο Πάπας ενώθηκαν σε μία Εκκλησία. Το αποτέλεσμα το γνωρίζουμε. Ο Πόλεμος, το αιματοκύλισμα και οι στρατιές των Προσφύγων που μας έρχονται. Αυτούς που υποτίθεται ότι θέλει να βοηθήσει ό ίδιος που τους κατέστρεψε.
Το Συμπέρασμα: Άσχετα από τις οποιεσδήποτε θρησκευτικές, θεολογικές και δογματικές απόψεις η Επίσκεψη του Πάπα στην Λέσβο θα φέρει νέες συμφορές. Να μην κρυβόμαστε πίσω από «τηλεοπτικούς εναγκαλισμούς», ο  κάθε Πάπας είναι κατ’ εξοχήν πολιτικό πρόσωπο και προωθεί με ανθρώπινο προσωπείο απάνθρωπα συμφέροντα. Τα συμφέροντα είναι πολύ μεγάλα. Καμμία δύναμη εξάλλου αυτού του Κόσμου δεν φαίνεται ικανή να αποτρέψει αυτή την δίνη μέσα στην οποία περιστρέφονται Πατριάρχες, Αρχιεπίσκοποι, Κληρικοί και ένας ζαλισμένος αποίμαντος και πεινασμένος Λαός.

 Όλοι πρέπει να πέσουμε στα γόνατα με νηστεία και προσευχή και να παρακαλέσουμε το Πανάγαθο Θεός, με τις πρεσβείες της Κυρίας Θεοτόκου να αποτρέψει την νέα απειλούμενη τραγωδία.