Το κρυφό χαρτί του Ερντογάν.

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Το κρυφό χαρτί του Ερντογάν.

   Το κρυφό χαρτί του Ερντογάν.
 Πολλοί διερωτώνται και απορούν πώς ο Ερντογάν όχι μόνον ακόμη κρατιέται στην εξουσία αλλά και έχει την επιδοκιμασία της συντριπτικής πλειοψηφίας του Τουρκικού Λαού. Σε οποιοδήποτε Κράτος της Ευρώπης ένας πολιτικός, που θα είχε διαχειριστεί την εξουσία όπως αυτός, θα είχε προ πολλού αναχωρήσει από την πολιτική. Όμως ο Ερντογάν κρατά παρ’ όλο που η Τουρκία δεν παύει να είναι, τυπικά τουλάχιστον, ένα Κοσμικό Κράτος και να έχει οικονομική ανάπτυξη που εντυπωσιάζει.
  Αν προχωρήσουμε λίγο το θέμα και συγκρίνουμε τον Ερντογάν με τους
έλληνες πολιτικούς αβίαστα διαπιστώνουμε ένα σημαντικό και προφανές έλλειμα των δικών μας. Ποία εξήγηση μπορούμε να δώσουμε στο φαινόμενο; Υπάρχει άραγε εξήγηση; 
  Έχω την γνώμη ότι οι αναλύσεις των ακαδημαϊκών και των δημοσιογράφων στο φαινόμενο Ερντογάν είναι μονομερείς και ελλιπείς. Εμείς σαν συγγενικός λαός με τους Τούρκους (αν και δεν θέλουμε να το δεχθούμε) μπορούμε να δώσουμε την κατάλληλη εξήγηση. Ο Ταγίπ Ερντογάν δεν είναι απλά ο διαχειριστής της εξουσίας στην Τουρκία αλλά και ο προστάτης της ηθικής και των παραδόσεων του Τουρκικού Λαού. Δεν έρχεται σε σύγκρουση με τις παραδόσεις του λαού. Αυτό δίνει στο απλό κόσμο μεγάλη ασφάλεια και του αμνηστεύει τόσο τα λάθη του όσο και τα, τυχόν, εγκλήματα.
  Στην Ελλάδα αντίθετα οι πολιτικοί διαπνέονται από ένα «Ιεραποστολικό ζήλο», όχι βέβαια χριστιανικό αλλά σαν αυτό των Προτεσταντών Ιεραποστόλων- αποικιοκρατών. Κυρίως από την μεταπολίτευση και μετά αυτό είναι εμφανέστατο. Ο Έλληνας καλείται από την εκάστοτε Κυβέρνηση να αλλάξει νοοτροπία και ψυχοσύνθεση. Να γίνει αναγκαστικά Ευρωπαίος. Να περιφρονήσει ότι πήρε σαν πνευματική κληρονομιά από τους γονείς και παππούδες του, να δεχθεί όλο το «Ευρωπαϊκό πακέτο»: Ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση (πιο πριν στην ΕΟΚ) και Ευρώ αλλά και αναγνώριση Πολιτικού Γάμου (και ήδη συμφώνων συμβίωσης), αναγνώριση εκτρώσεων, ομοφυλοφιλικών συμβιώσεων, διευκόλυνση διαζυγίων, σεξουαλική αγωγή μαθητών, κατάργηση των νόμων που προστατεύουν την ορθόδοξη εκκλησία, εξοβελισμός της θρησκείας από την Εκπαίδευση , κατάργηση αργίας Κυριακής και μεγάλων εορτών, διαφήμιση της πάσης φύσεως ανηθικότητας από τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ και πάρα πολλά άλλα. 
  Αντίθετα ο πρόεδρος της Τουρκίας και οι Πρωθυπουργοί και Υπουργοί της τουρκικής Κυβέρνησης οφείλουν να εμφανίζονται στις δημόσιες εκδηλώσεις με τις νόμιμες και μόνιμες συζύγους τους. Ούτε με τις λεγόμενες «συνοδούς» ούτε με την φίλη τους ή την προσωρινή συγκάτοικο ή σύνευνο, όπως εδώ. Απαιτεί από τους φοιτητές να μένουν σε ξεχωριστούς ξενώνες αγόρια -κορίτσια. Απαγορεύει τις δημόσιες σεξουαλικές περιπτύξεις. Ζητάει από τις γυναίκες να κάνουν παιδιά και παρακολουθεί τους μαιευτήρες αν κάνουν το επάγγελμά τους με ηθική συνείδηση. Ακόμη και η περιώνυμη «μαντήλα» είναι μέσα σέ αυτό το πνεύμα της  κρατούσας ηθικής. 
  Πόσο μακριά είναι όλα αυτά από τον Έλληνα! Τον Έλληνα που τρώει «πρόοδο» και ξερνάει μελαγχολία και ψυχασθένειες! Τον Έλληνα που ξεπούλησε όλα τα ιερά και όσια του στους Ευρωπαίους για να τον δεχθούν στο δικό τους club . Που «χάσκει» ατέλειωτα μπροστά στα τουρκικά σήριαλ ψάχνοντας να βρει το δικό του «χαμένο παράδεισο», την τίμια και χαρούμενη ζωή των παππούδων του. Η Τουρκία του Ερντογάν είναι το μεγάλο παράδειγμα ότι μπορεί να απολαμβάνει κανείς όλα τα σύγχρονα επιτεύγματα, ίντερνετ, τηλεόραση, καλό αυτοκίνητο, άνετο σπίτι κλπ χωρίς να ξεπουλάει τις παραδοσιακές του αξίες και την ηθική του.
   Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, είτε το θέλουμε είτε όχι, πάει χέρι-χέρι με την άρνηση των παραδοσιακών αξιών και αναπαράγεται από την περαιτέρω ηθική κατάρρευση αυξάνοντας στη συνέχεια την φτώχεια και τα οικονομικά αδιέξοδα. Άραγε έχουν καταλάβει οι πολιτικοί μας ότι κάποιοι νόμοι όπως αυτός για την προστασία των  ομοφυλικών σχέσεων, που ψήφισαν όλα σχεδόν τα κόμματα παραμονή των Χριστουγέννων, έχει σαν συνέπεια την μεγίστη οικονομική και πολιτική υποδούλωση του λαού; Η νομίζουν πως το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας είναι άσχετο με την ηθική κατάρρευση και θα λυθεί με τα ατέλειωτα νούμερα  και την αλύπητη φορολογία που η « τροϊκανή» εφευρετικότητα χρησιμοποιεί για τον εμπαιγμό του Ελληνικού Λαού;
 Στην Αγία Γραφή, που συγκεντρώνεται εμπειρία αιώνων, έχει γραφεί ότι ο Θεός «ου γαρ εκδικάται το γένος ημών, ου κατισχύει ρομφαία επ’ αυτούς εάν μη αμάρτωσιν εις τον Θεόν αυτών» ( Ιουδ. 11,10). Λέγει με άλλα λόγια ότι αν δεν αμαρτήσουμε στο Θεό ούτε κανείς μπορεί να μας νικήσει ούτε σφαίρα μας πιάνει…