Η Προσευχές και ο σεισμός.

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

Η Προσευχές και ο σεισμός.


Ψάξτε όλοι οι τυφλοί πνευματικά, τουτέστιν δημοσιογράφοι και σια,  να βρείτε τις αιτίες που από το σημερινό σεισμό στην Ζάκυνθο, μεγαλύτερο από 6 ρίχτερ, δεν είχαμε θύματα!
Βρήκατε λοιπόν μία, δύο, τρείς αιτίες λογικοφανείς , σπουδαίες, κατά την γνώμη σας βέβαιες! Και πάλι πέσατε έξω, όπως και για την καταστροφή στο Μάτι, που ακόμη ψάχνετε να βρείτε τους αιτίους, και παρασύρεται μαζί σας πολιτικούς, δικαστές και τον αφελή κοσμάκι. Ένας Θεός κυβερνάει τον Κόσμο και ούτε εσείς το γνωρίζετε, ούτε αφήνετε και τους άλλους να το πιστεύουν…
Στις θεομηνίες δώσατε ονόματα, τις κάνατε είδωλα. Την θεομηνία του σεισμού, την ονομάσατε Εγκέλαδο. Για να μην καταλάβει ο κόσμος ότι ο Ενας και Μόνος Τριαδικός Θεός είναι ο «ποιών την γήν τρέμειν»! Η αποστασία των ανθρώπων φέρνει τις θεομηνίες. Μας το βεβαιώνει ο Μέγας και Άγιος Ιουστινιανός στην 131 Νεαρά του, που αποτελεί νομική έκφραση πανανθρώπινων εμπειριών  αιώνων.
 Γιατί λοιπόν δεν είχαμε θύματα στο σημερινό σεισμό στην Ζάκυνθο; Για τον εξής ξεκάθαρο και μοναδικό λόγο: Γιατί από χθες  το απόγευμα σε όλες τις Εκκλησίες της Ελλάδος, στον Εσπερινό του αγίου Δημητρίου, γίνεται βαθύτατη επίκληση προς τον Μόνο Αληθινό Θεό να μας απαλλάξει « της του σεισμού απειλής». Ψέλνονται ειδικά τροπάρια μόνον μια φορά το χρόνο, μόνον χθές. Να λοιπόν γιατί δεν άνοιξε μύτη παρά τα 6,8 ρίχτερ!
Έγινε σεισμός όπως μας άξιζε για τις αμαρτίες μας. Σωθήκαμε όμως, όπως δεν  μας άξιζε, χάριν στις πάνδημες ειδικές γιαυτό το σκοπό προσευχές που έγιναν χθες σε όλες τις Εκκλησίες (Ίσως στον επόμενο σεισμό να μην είναι έτσι). Αυτό είναι το μήνυμα του σημερινού σεισμού και ή εξήγηση.
Μακάρι κάποτε να ξυπνήσουμε ως λαός και να καταλάβουμε το υπερόπλο που έχουμε στα χέρια μας που εξασφαλίζει τη «νίκη την νικήσασα τον Κόσμο»