Τάδε έφη Τζανακόπουλος!

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Τάδε έφη Τζανακόπουλος!


Με εντυπωσιακό τρόπο ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος μας ενημέρωσε ότι μετά τη συμφωνία μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας οι κληρικοί απολύονται από το Δημόσιο και απελευθερώνονται 10.000 θέσεις δημοσίων υπαλλήλων . Συνεχίζοντας, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος υπογράμμισε με πολύ πειθώ ότι «επειδή έχουμε καταφέρει να καταλήξουμε σε συμφωνία με τους θεσμούς πριν τη λήξη των μνημονίων που προβλέπει το 1:1 στο Δημόσιο, αυτό μας δίνει τη δυνατότητα στα επόμενα χρόνια να συμπληρώσουμε αυτές τις θέσεις με προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων».
 Χαράς ευαγγέλια! 10.000 διορισμοί ανέργων! Με τέτοιες υποσχέσεις λοιπόν νομίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι μπορεί να στρέψει την Ελληνική Κοινωνία κατά της Ορθόδοξης Εκκλησίας και του Κλήρου . Θα την πάθει όμως όπως την παθαίνει ανέκαθεν ο διάβολος που οργώνει για να σπείρει ο Θεός! Τυφλωμένος ο διάβολος από τον εγωισμό του, τυφλωμένος και ο ΣΥΡΙΖΑ.
 Να λοιπόν που  η υποσχέσεις του Τζανακόπουλου θα …πλουτίσουν τους παπάδες αντί να τους φτωχύνουν !  Να και το πως:
Οι παπάδες είναι στην συντριπτική πλειοψηφία τους πολύτεκνοι. Σε μια οικογένεια κληρικού με τις παρούσες οικονομικές συγκυρίες υπάρχουν 2,3 ή και περισσότερα παιδιά άνεργα. Όλοι αυτοί συντηρούνται από τον ένα άνθρωπο, τον ιερέα. Όχι μόνον αυτοί αλλά και μερικοί ακόμη άνεργοι που είναι λίγο πάρα έξω από την πόρτα του παπά και που η χριστιανική του αγάπη τους συμπεριλαμβάνει. Δεν έχουν δυστυχώς καταλάβει όσοι υποτίθεται ότι σήμερα κυβερνούν πόσο οι ορθόδοξοι παπάδες είναι παντού μέσα στην Ελληνική κοινωνία.
Λοιπόν, κ. Τζανακόπουλε, απολύεις ένα παπά και διορίζεις, όπως μας λες ότι έχεις δικαίωμα (ελπίζουμε και τα χρήματα!) ανέργους. Θα διορίσεις λοιπόν και δύο-τρείς και πλέον άνεργους από το σπίτι του παπά. Και από τον περίγυρο του παπά , αναγκαστικά. Δεν μπορείς να κάνεις κοινωνικές διακρίσεις!  Άρα ο παπάς, εκτός από το όποιο επιμίσθιο θα πάρει από τον Αρχιεπίσκοπο, εκτός απ’ ό,τι θα του προσφέρουν οι πιστοί -που από δω και πέρα  θα είναι πιο απλοχέρηδες  στο ταλαιπωρούμενο παπά τους-, θα τον απαλλάξετε από το να δίνει, να ενισχύει οικονομικά ανέργους. Θα του μένουν λεφτά, δηλαδή. Και όχι μόνον αυτό αλλά θα  έχει και οικονομική βοήθεια από αυτούς που θα διορίσετε εσείς και σήμερα συντηρούνται από αυτόν. Πάντα υπάρχει ευγνωμοσύνη σε αυτό τον τόπο! Λοιπόν από παντού «θα τα παίρνει» ο παπάς...!
Δηλαδή κ. Τζανακόπουλε, ο ΣΥΡΙΖΑ δουλεύει για τους παπάδες ή μήπως δεν ξέρει για ποιόν δουλεύει ; Για το Λαό ή για τον Πονηρό;
Άντε, καλή ψυχή κ. Τσίπρα !