Ουκρανικό… τερματίσαμε!!!

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

Ουκρανικό… τερματίσαμε!!!

Η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά την πρόσφατη και τελευταία δραματική συνεδρίαση της με μεθόδους οχλοκρατίας (δια βοής) αποφάσισε την… αυτοκαταστροφή της. Παρά τις συνετές και τεκμηριωμένες απόψεις που ακούστηκαν από έντιμους  και πληροφορημένους σωστά Ιεράρχες οι καιροσκόποι, αδαείς αλλά φιλόδοξοι εκ των μελών της Ιεραρχίας με την κάλυψη ενός υπέργηρου και  διαχειρίσιμου Αρχιεπισκόπου κατόρθωσαν να αποσπάσουν μια αμφίβολη μεν αλλά καταστροφική απόφαση. Να αναγνωρίσουν το ψευδοαυτοκέφαλο της Ουκρανίας.

Όλοι οι Έλληνες πρέπει να σημειώσουν και να κρατήσουν με προσοχή τα ονόματα  εκείνων που πρωτοστάτησαν σε αυτό το «μακάβριο» αποτέλεσμα. Όλα τα ονόματα αυτά κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στο διαδίκτυο. Θα πρέπει να ξέρουν καλά όλοι τους αιτίους της καταστροφής που έρχεται.  Όλοι οι ισχυρισμοί που ελέχθηκαν για να στηρίξουν την Ουκρανική  Αυτοκεφαλία και την αποδοχή της εκ μέρους της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος είναι από αφελείς μέχρι ύποπτοι για τους εξής  λόγους .

  • Η απόφαση να αναγνωρισθεί το αυτοκέφαλο της Ουκρανίας δεν αποτελεί επιδοκιμασία των αποφάσεων του Πατριαρχείου ούτε είναι προς το συμφέρον του Οικουμενικού Θρόνου. Είναι απόφαση και γεροντίστικο πείσμα ενός Πατριάρχου που, όπως αποδεικνύεται, ελέγχεται απόλυτα από πολιτικές δυνάμεις και ίσως από αυτό τούτο το Βατικανό. Καμμιά σύνοδος του Πατριαρχείου δεν ασχολήθηκε σοβαρά με το θέμα ούτε πριν ούτε μετά. Η Επιτροπή που είχε ορισθεί να μελετήσει το θέμα πριν την έκδοση του τόμου της Αυτοκεφαλίας δεν λειτούργησε και διαλύθηκε μέσα σε διαμαρτυρίες ορισμένων μελών που διαφωνούσα και άλλων που αδιαφορούσαν. Ο Μητροπολίτης Γαλλίας αντικατέστησε την Επιτροπή πλήρως, όπως ακούγεται, και όχι μόνον. Πολλοί ισχυρίζονται ότι η θετική του στάση να εξωθήσει τον Πατριάρχη σε αυτό το μεγάλο ρίσκο απέβλεπε μάλλον στον να δώσει την νομοκανονική κάλυψη στον φίλο του Ιλαρίωνα  Βολοκοσλαμκ ώστε να περιθωριοποιήσει δικαιολογημένα το Οικουμενικό Πατριαρχείο, που πάντα η Μόσχα το επεδίωκε. Περίεργα πράγματα…!
  • Ότι τα συμφέροντα του Οικουμενικού Πατριαρχείου δεν εξυπηρετούνται  με την Ουκρανική Αυτοκεφαλία φαίνονται πλέον ξεκάθαρα μέρα τη μέρα. Η Μόσχα πήρε το δικαίωμα να χτυπήσει την Κορυφή της Ορθοδοξία στην έδρα της, την Μ. Ασία. Ήδη ετοιμάζεται ένα «δαιμονικό» σχέδιο. Να συνεργαστεί το Ρωσικό Πατριαρχείου με το λεγόμενο «Τουρκοορθόδοξο» Πατριαρχείου στην Πόλη που είναι θεσμικό όργανο του Τουρκικού Κράτους. Με αυτό τον τρόπο η Μόσχα θα μπορέσει νόμιμα  να οργανώσει εκκλησίες σε όλη τη Μ. Ασία (κάτι που δεν μπορούμε εμείς λόγω των απαγορεύσεων του Τουρκικού νόμου) αντικαθιστώντας πλήρως τον Οικουμενικό στην έδρα του. Διαθέτει εξάλλου χιλιάδες Ρώσους πιστούς σε όλη την Τουρκία και πακτωλό χρημάτων. Τότε το Ελληνόφωνο Οικουμενικό Πατριαρχείο θα μπει στη γωνία περιμένοντας την επαλήθευση των προφητειών…!
  • Η τραγική αυτή απόφαση της Εκκλησίας της Ελλάδος στρέφεται και κατά αυτής της Ελλαδικής Εκκλησίας και ουσιαστικά την «εξαερώνει». Η αποδοχή από την Ιεραρχία των πάσης φύσεως καθηρημένων και αχειροτόνητων ως κανονικής Εκκλησίας της Ουκρανίας οπλίζει την Μόσχα να κάνει το ίδιο στην Ελλάδα. Να αναγνωρίσει ως Εκκλησία τους πάσης φύσεως καθηρημένους η αχειροτόνητους λεγόμενους παλαιοημερολογίτες σαν κανονική Εκκλησία και τότε να δούμε τη έχει να γίνει! Να δούμε τότε τι έχει να πει ο κάθε Ιερώνυμος η ο κάθε Μητροπολίτης Δημητριάδος όταν με τα χρήματα της Μόσχας ο  μέχρι χθες μικροαοατεώνας θα παρουσιάζεται ως κανονικός Επίσκοπος χτίζοντας μεγαλοπρεπείς Ναούς και μαζεύοντας εκείνο τον κόσμο που σήμερα γεμίζει με τον οβολό του τα παγκάρι των Εκκλησιών. Για ποια ενότητα τότε της Ελλαδικής  Εκκλησίας  θα μιλάει τότε ο Άγιος Δημητριάδος η ο Άγιος Λαγκαδά, η οποίος άλλος Άγιος. Που πάτε άγιοι Αρχιερείς ξυπόλητοι στα αγκάθια!

     Τότε θα δούμε τα παλληκάρια που χθες φώναζαν στην Ιεραρχία πώς θα βάλουν την ουρά στα σκέλη. Οι παπάδες  τους δεν θα τους υπακούουν γιατί, αν τους ζορίσουν, θα πάνε στην διπλανή πόρτα, του Ρώσου, την πιο πλούσια άλλωστε. Γιαυτό χρειάζεται να κρατήσουν οι Έλληνες τα ονόματα αυτών που προκάλεσαν την μοιραία απόφαση της Ιεραρχίας. Για να μπορούν να διδάξουν τα παιδιά τους την αληθινή Ιστορία αυτού του τόπου.

Η απόφαση της Εκκλησίας της Ελλάδος να αναγνωρίσει σαν κανονική Εκκλησία της Ουκρανίας ανθρώπους που βαρύνονται όχι μόνον με Κανονικά αμαρτήματα αλλά και με εγκλήματα και φόνους δείχνει την τραγικότητα του διαβήματος. Το αίμα των αδικοσκοτωμένων Ρώσων θα έλθει «εφ υμας», Άγιοι Αρχιερείς, και επί τα «πνευματικά» τέκνα υμών! Έλεος Χριστέ μου!