Μητσοτάκης και Πάπας

Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Μητσοτάκης και Πάπας


Σε αυτό τον ψεύτικο κόσμο που ζούμε όσο και να θέλουμε να αποφύγουμε τις δεύτερες σκέψεις τόσο περισσότερο μας έρχονται μπροστά. Προχθές τηλεφωνήθηκε ο Πάπας με τον Πρωθυπουργό και μίλησαν, όπως έγινε γνωστό…  τα τετριμμένα, περί κορονοϊού, οικολογίας, προσφυγικής κρίσης !Ανθρώπινες κουβέντες!  Και ευχές για αντάμωμα.
Μπα, μόνον αυτά είπαν;
Εδώ λοιπόν μας μπαίνει ο λογισμός …και θυμόμαστε ένα αγιορείτη γέροντα που έλεγε πριν μερικά χρόνια ότι στις μέρες μας ο Θεός έδωσε στο διάβολο το δικαίωμα να εκλέγει ορθόδοξους Πατριάρχες, Αρχιεπισκόπους κλπ . Ίσως ο λόγος του ήταν πολύ βαρύς . Κάτι άλλο φαίνεται πιο πιθανό: Ο Πάπας της Ρώμης, ως παγκόσμιος θρησκευτικός πλανητάρχης, ενδέχεται να υποδεικνύει στις Κυβερνήσεις μέσω της Αμερικανικής Πρεσβείας τον ευνοούμενο του «ορθόδοξο» Επίσκοπο για το σχετικό αξίωμα. Λέγεται ότι υποδεικνύει στην Κυβέρνηση της Τουρκίας τον Οικουμενικό Πατριάρχη και στην Κυβέρνηση της Ελλάδος τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών.
Δεν έχει ξεχαστεί βέβαια και η δήλωση του Αμερικανού Πρέσβη στην Ελλάδα κ. Μπερνς όταν επίκειτο η εκλογή του Χριστόδουλου για Αρχιεπισκόπου .Ενώ άλλος συγκέντρωνε την πλειοψηφία της Ιεραρχίας ο Αμερικανός πρέσβης δήλωσε τότε επισήμως ότι ο Χριστόδουλος θα γίνει Αρχιεπίσκοπος και αυτό εγένετο.
Τώρα λοιπόν που έχει τεθεί επίσημα και ανεπίσημα  το ζήτημα αντικαταστάσεως του υπέργηρου και στασιαζόμενου πλέον Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου…να σου και ο Πάπας! Ας πάμε λοιπόν πιο πέρα…
Αν λοιπόν ο Πάπας δεν συζήτησε με τον κ.Μητσοτάκη ανούσια θέματα αλλά έδωσε εντολή να « διορίσει» ο Πρωθυπουργός σαν Αρχιεπίσκοπο ένα νεαρό Μητροπολίτη  ευνοούμενο του Βατικανού, που όλοι γνωρίζουν , γιατί δεν ακολουθήθηκε η διπλωματική οδός; Μήπως κάτι έχει αλλάξει μετά τον κορονοϊό; Μήπως οι βουλές του Υψίστου επιφυλάσσουν εκπλήξεις ;
Πάντως η εναγώνια καθημερινή προσευχή  των απλών Ορθοδόξων  χριστιανών δεν θα μείνει χωρίς ανταπόκριση από τον Ελεήμονα Θεό « ὅτι ἕνεκά σου θανατούμεθα ὅλην τὴν ἡμέραν, ἐλογίσθημεν ὡς πρόβατα σφαγῆς» (ψαλμ.43)